subota, 17. svibnja 2014.

Uspješne radionice projekta "EDIT-COMICS"


Projekt "Edit-Comics" koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca u suradnji sa Udrugom StripOs u više gradova Hrvatske i baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i 
strip-radionica polako se privodi kraju.
StripOs je tako do sada sudjelovao na radionicama koje su se održavale u Vinkovcima, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Zaboku, Tenji, Mirkovcima. Izvještaj iz Slavonskog Broda tek slijedi - radionice će se održati 06. i 07. lipnja, a kako je bilo do sada možete vidjeti na 
YT profilu radionica.

U sklopu projekta koji zajedno provode StripOs sa strip radionicama i Udruga ljubitelja filma RARE sa svojim paralelnim filmskim radionicama učenicima osnovne škole predstavlja se povijesno naslijeđe kroz dvodnevne edukativne radionice upotrebom novih medija - filma i stripa.
Pod vodstvom Nenada Barinića održavaju se dvodnevne radionica crtanja stripa. Djeca se upoznaju s nastankom stripa, a zatim s kadriranjem, omjerima i perspektivom, te uz zajedničku razradu scenarija prelaze na crtanje stripa. Nenad je jedan od najuspješnijih članova udruge za kojeg s ponosom ističemo da zaista živi od crtanja. Kažu za njega da je u Hrvatskoj najbolji crtač fotorobota, oslikavač udica i kaciga.
U sklopu filmske radionice koju vode Anton Papić i Filip Meštrović prvog se dana djeca uče služiti kamerom i upoznaju s njenim dijelovima i načinima snimanja, a drugog dana na red dolazi montaža i završna obrada snimljenog materijala.
Po završetku projekta dječji će stripovi biti izloženi po školama, a gotovi filmovi objavljeni na internetu te objedinjeni u jedan promotivni film koji će poslužiti kao dokument i kao prezentacijski materijal.


Tekst i foto: Tatjana Ivegeš - Wilhelm
Video uratci: Edit-Comics radionice

Nema komentara:

Objavi komentar