utorak, 30. rujna 2014.

comiXconnection: promocija stripa i romana Velika glad u plemenu Gula-Gula

Ljubiteljice i ljubitelji stripa svih generacija, pozivamo vas na promociju izdanja klasika Velika glad u plemenu Gula-Gula, scenarista Franje Martina Fuisa, začetnika domaćeg žurnalizma i prvog velikog strip-crtača Andrije Maurovića.

Izdanje integrirano donosi Fuisov roman i Maurovićev istoimeni strip majstorski crtan po Fuisovu scenariju. Djelo je vrhunski avanturistički spektakl radnjom smješten u egzotične krajeve, koje plijeni dinamikom radnje i arhetipskim likovima te kao takvo izvrsno predočava duh vremena svojega nastanka, kasnih 1930-ih godina. Izdavač je Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka, čiji će članovi Saša Paprić i Ivan Trenkl, uz domaćina, muzejskog pedagoga Denisa Detlinga, predstaviti knjigu, tijek rada na njoj, i njezine autore. Predstavljanje će biti popraćeno projekcijom izbora ilustracija i fotografija iz života i karijere dvojice autora i iznošenja pregleda njihova rada i značaja. Posjetitelji će biti u prilici prisjetiti se i izložbe Maurovićeva opusa održane povodom njegova 111. rođendana u Galeriji Waldinger u osječkoj Tvrđi 29. 3. 2012.

Promocija će se održati u četvrtak, 2. listopada 2014. godine u 19 sati u Muzeju Slavonije Osijek, u zgradi Glavne straže (Trg Sv. Trojstva 2) u Tvrđi, kao događanje u sklopu osječkog gostovanja putujuće međunarodne izložbe alternativnog stripa comiXconnection.

Roman i strip Velika glad u plemenu Gula Gula po prvi puta se samostalno predstavlja u Osijeku kao sjedištu njezina izdavača, Udruge StripOs. Posjetiteljima promocije bit će dostupna po promotivnoj cijeni od 100,00 kn.

Dođite i doživite duh avanturističkih 30-ih godina izravno iz pera, tinte i pisaćega stroja dvojice velikana hrvatske kulture Starog Mačka i Fra-Ma-Fua.

Nema komentara:

Objavi komentar