nedjelja, 14. rujna 2014.

ComiXconnection radionice stripa u MSO

 U organizaciji Udruge ljubitelja stripa StripOs iz Osijeka, a u sklopu međunarodnog strip-projekta ComiXconnection čija je izložba postavljena u Muzeju Slavonije Osijek, počele su radionice crtanja stripa. Radionice su besplatne za polaznike ciljane skupine učenika osnovne i srednje škole, a vodi ih profesor likovne kulture Roko Idžojtić, član Udruge StripOs.
Uz stručno vodstvo kroz stalni postav Muzeja, Denis Detling, muzejski pedagog, pobrinuo se da polaznicima ne nedostaje inspiracije pa su tako između ostalog mogli čuti i zanimljivu priču o Tritonu, oslobađanju rimskih robova, novčićima, Titovoj štafeti... 
Polaznike je nakon razgledanja prof. Idžojtić uveo u teorijski dio o stripu, a zatim se krenulo s pričom i scenarijem te crtanjem tehnikom olovke. Radionica se nastavlja iduće dvije subote na zadovoljstvo svih sudionika.
U sklopu izložbe ComiXconnection koja će biti postavljena do 2. studenoga 2014. Udruga StripOs će u suradnji s MSO organizirati niz promocija, crtanja autora za publiku te još radionica za školski i srednjoškolski uzrast. Ulaz na sva događanja je besplatan.

 

Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar