srijeda, 8. listopada 2014.

Najava: EDIT-COMICS radionice stripa i animacije u Čakovcu

Projekt EDIT-COMICS koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, odvest će ovaj put StripOs u Čakovec.
Radionice animiranog filma i crtanja stripa za učenike viših razreda osnovne škole održat će se 11. i 12. listopada u prostoru Autonomnog centra – ACT koji je ujedno partner i domaćin.
Projekt koji uz potporu Zaklade Kultura Nova realiziraju Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i nositelj projekta Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci s partnerima odvija se u sedam županija, a  partneri su Autonomni centar – ACT (Čakovec), Udruga ljubitelja stripova STRIPOS (Osijek), GOKUL (Zabok), KINOFON (Zagreb), PUŽ (Slavonski Brod) i VANIMA (Varaždin).
Sa bogatim iskustvom rada sa učenicima i vođenja strip radionica, dvodnevne radionice stripa vodit će član udruge StripOs, Nenad Barinić. Uz uvod o počecima stripa polaznici će se upoznati s osnovama, kadriranjem i rasporedom stripa, te uz zajedničku razradu scenarija nastaviti sa crtanjem stripa. 
Za radionice animiranog filma je zadužen Filmsko-kreativni studio VANIMA koji  ima dugogodišnje iskustvo u animiranom radu. VANIMA organizira i VAFI, a vodi i jedino varaždinsko gradsko kino – kino Galeriju. U svojem radu s djecom i mladima VANIMA njeguje klasičnu animaciju na tragu Zagrebačke škole crtanog filma. VANIMA je članica međunarodne organizacije animatora – ASIFA i grupacije koja okuplja voditelje za animirani filma – AWG – ASIFA Workshop Group.

Nema komentara:

Objavi komentar