utorak, 11. studenoga 2014.

Nenad Barinić izlaže u Vinkovcima i Vukovaru

 Otvorenje izložbe dječjih stripova EDIT-Comics bit će u Centru znanja Vinkovci u srijedu, 12.11.2014. u 18:30 sati. Radi se o izložbi dječjih stripova nastalih na 7 strip radionica koje su se održale ove godine u 7 gradova, pod vodstvom strip crtača Nenada Barinića u okviru projekta EDIT-Comics, koji je financijski podržala Zaklada Kultura nova. Više detalja možete pročitati ovdje i na ovom blogu pod rubrikom Radionice.
Istog dana, s pola sata razlike i na 50 metara metara udaljenosti od Centra znanja, 12.11.2014. u 19 sati, u izložbenom prostoru Gradskog kazališta "Joza Ivakić", otvorenje je strip izložbe Nenada Barinića. Tko je u mogućnosti neka počasti svojim prisustvom otvorenje ili izložbu.

Grad Vukovar u spomen na žrtvu Vukovara, uz druga događanja, u službeni protokol za obilježavanje obljetnice okupacije uz ostala događanja, uvrstio je postav i otvorenje izložbe ratnog stripa i ilustracija Nenada Barinića, u petak, 14.11.2014. u 18 sati u izložbenom prostoru Ružičkine kuće. Bit će izložene originalne table iz više Nenadovih ratnih stripova (Ovčara- krik u noći, Vukovar- Haš, Velepromet i drugi) i ratne ilustracije (Heroji Vukovara itd). 
 Na otvorenju izložbe bit će predstavljena i dostupna monografija "Domovinski rat u stripu" od strane izdavača, a dio večeri biti će posvećen stripu iz te monografije - "Vukovar - Haš". Strip je to o tragičnoj sudbini Nenadova najboljega prijatelja, vukovarskog branitelja, Vinkovčanina Mladena Čupića - Haša. 
Za ovu priliku biti će nazočni jedini njegovi preživjeli suborci, a prisutni će imati priliku čuti priču o vinkovačkom rokeru, odnosno bajkeru Hašu i vidjeti pojedine fotografije iz rata te saznati na koji način su fotografije iznesene iz okupiranog Vukovara, a koje su činile dio dokumentacije za izradu stripa. Priča o stripu "Haš" je svakako zanimljiva, a prisutni će vidjeti i pojedine table stripa u izradi - "Velepromet". 
Ulaz je slobodan i svakako će se isplatiti doći... branitelji, građani, bajkeri, umjetnici, udruge - 14. 11. u 18 sati, Ružičkina kuća u Vukovaru! 


Nema komentara:

Objavi komentar